Άπαξ Ψεύτης Αεί Ψεύτης

     Πολλές φορές, κάποιοι άνθρωποι,υποτιμώντας την νοημοσύνη των συνανθρώπων τους,είναι πεπεισμένοι ότι κάποιοι ,η δεν μπορούν να αφομοιώσουν την αλήθεια, η επειδή θα τους πιάσει πανικός όταν την ακούσουν,προτιμούν το ψέμα.

     Τα πρωτεία σ’ αυτό το σπορ, τα έχουν οι κύριοι βουλευτές. Δεδομένου τώρα ότι ο λαός μιμείται το ήθος των αρχόντων, αρχίζουν και απλοί άνθρωποι να κάνουν τα ίδια. Όμως οι πολιτικοί παρακάνουν χρήση, γιατί κι ο λαός από την άλλη θέλει ν’ ακούει ό,τι τον βολεύει και κυρίως ό,τι τον εξυπηρετεί. Αυτό που έγινε δηλαδή στη τελευταία εκλογή. Δυστυχώς κι αυτή τη φορά σαν και σ’ άλλες παλαιότερα, αντί να επιστρατευτεί η κρίση, πίστεψαν στ’ αυτιά και στα μάτια τους, μια και οι προηγούμενοι τά ‘χαν κάνει μπάχαλο, όπως και οι τελευταίοι τώρα. Δυστυχώς όμως, με παλαιά τούβλα, δεν γίνονται καινούργιες οικοδομές κι ακόμα, δεν υπάρχει καμιά τιμωρία για τον ψευδόμενο και μάλιστα αν ψεύδεται σκόπιμα, ως εν προκειμένω. Έτσι ο λαός πληρώνει πάντα τα σπασμένα και κάθε φορά είναι ποιο ακριβό το μάρμαρο. Αυτό γιατί από τη μια μεριά υπάρχει το πολιτικό σύστημα που είναι διαπλεκόμενο κατά το πλείστο του, αλλά και διεφθαρμένο και από την άλλη υπάρχουν οι τοκογλύφοι της Ε.Ε., οι οποίοι έχουν μεταλλαχτεί σε εισπράκτορες μιας παγκόσμιας ολιγαρχίας επενδυτών. Η Ε.Ε. βαδίζει μεταδημοκρατικό δρόμο, έχει γίνει αυταρχική και απεχθάνεται τα κοινοβούλια. Πιστεύω ακράδαντα ότι στο μέλλον θα επιτρέπει σ’ ένα κράτος μέλος εκλογές, μόνο όταν επιτρέπει η οικονομική κατάστασή του και οι υποψήφιοι δεν αντιτίθενται στις διαθέσεις των δανειστών και απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη τους.

     Διαβάσετε και κάτι ακόμα που θα γελάσετε ,σχετικά με τον ορισμό της λέξεως Κόμμα, κατά τον πάντα επίκαιρο Ροίδη, όπως γράφει στον Ασμοδαίο, σατιρική εφημερίδα της εποχής του: Κόμμα είναι ομάς ατόμων, ειδότων ανάγνωση και ανορθογραφία,εχόντων «χείρας καθαράς» και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασία, οίτινες ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγό, ζητούσιν ν’ αναβιβάσωσει αυτόν διά παντός μέσου εις την έδρα του πρωθυπουργού, ινα παράσχει αυτοίς τα μέσα να ζήσωσι ίνα μη σκάπτωσι.

Το 1947, η Αγγλική κυβέρνηση ανακοινώνει στις ΗΠΑ, ότι αδυνατούσε να συνεχίσει την ενίσχυση στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα κατά της κομουνιστικής επικράτησης. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν στέλνει τον Paul Poter επικεφαλή της Αμερικανικής αποστολής, ο οποίος γράφει στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ των άλλων, σ’ ένα μήνα.

Εδώ δεν υπάρχει κράτος .Υπάρχει μόνο μια ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλο, με μοναδική έγνοια την κατάκτηση της εξουσίας. Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από αβεβαιότητα, γιατί δεν υπάρχουν επενδύσεις και πολλά άλλα. Η δημόσια διοίκηση είναι εκτεταμένη, οι μισθοί προσαυξάνονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους. Η Δ.Δ. είναι ανίκανη για την είσπραξη φόρων, και την επισκευή δρόμων. Η Κυβέρνηση εκλιπαρεί βοήθεια και απαριθμεί τις θυσίες της Ελλάδος, προκειμένου να διαιωνισθούν τα προνόμια μικρής κλίκας που έχει έδρα το Κολωνάκι. “Του Βλάση Γωγούση”.

     Δυστυχώς έτσι ήταν πάντα η Ελλάδα μα δε θέλαμε να το δούμε.

     Δεν είναι όμως δυνατό να μην αναφερθεί εδώ και ο Ιωάννης Καποδίστριας που υπήρξε κάποτε ο καλύτερος κυβερνήτης της χώρας μας και υπόδειγμα αρχηγού κράτους, γιατί όλοι οι μετέπειτα ήταν φυτευτοί και άρα άχρηστοι, γιατί εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα, που σήμερο κανείς δεν αμφιβάλει. Όταν ρωτήθηκε κάποτε ο Σωκράτης ποια πόλη διοικείται παράνομα είπε. Η πόλη στην οποία οι άρχοντες τοποθετούνται από οργανωμένα συμφέροντα.[Ανθολογία Στοβαίου].

     Ο μεγάλος λοιπόν αυτός κυβερνήτης Καποδίστριας δεν είχε καμιά ασυλία, δεν έπαιρνε μιστό από το κράτος και περιόρισε στο ελάχιστο και τους μισθούς των ολίγων υπουργών του, διότι από ένα καθημαγμένο κράτος όπως τους είπε, δεν επιτρέπεται να πάρετε όσα σας ανήκουν. Στην Ελβετία που πήγε πριν έρθει εδώ, του έχουν στήσει αδριάντες. Όλοι τον αγάπησαν και τον λατρεύουν ως τώρα, για το σημαντικό έργο πού άφησε εκεί, ενώ εμείς τον σκοτώσαμε για να επιβεβαιώσουμε ακόμα μια φορά, ότι είμαστε παλληκάρια της κακής ώρας, στους ευεργέτες μας. Στην Ελλάδα δε, εκτός των άλλων, έφτιαξε νόμους, σύνταγμα, τράπεζα και έβαλε τάξη παντού.

     Τέλος να ξέρουμε, ότι τα Έθνη, όπως θυμούνται και πολύ καλά τούς ευεργέτες τους, έτσι πάντα θα θυμούνται και όσους συνετέλεσαν στην ηθική και οικονομική του καταστροφή και βούλιαξαν τα όνειρά τους.

 

 

Καθημαγμένη χώρα=Καταματωμένη Χώρα

Δ.Δ.=Δημόσια διοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *