Έλληνες οι Γιοι των Θεών

Λίγο ως πολύ μάς είναι γνωστοί οι Έλληνες Θεοί, οι Θεοί των προγόνων μας . Ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς σήμερα δεν τους θεωρούμε ως αληθινούς θεούς. Κι αυτό μας συμβαίνει επειδή έχουμε μάθει, έχουμε διδαχθεί, έχουμε κατηχηθεί, να θεωρούμε τους Έλληνες Θεούς ως πλάσματα της φαντασίας των προγόνων μας. Των αφελών, αφελέστατων προγόνων μας, διότι έτσι μάς τους παρουσιάζουν, οι οποίοι ενώ επινόησαν τις τέχνες και τα γράμματα – την γλυπτική, την ζωγραφική, την αγγειοπλαστική, την ορχηστική, την αρχιτεκτονική, την ναυτιλία, την ναυπηγική, την ιατρική, την γεωργία, τα μαθηματικά, την αστρονομία, την γυμναστική, το θέατρο, την μεταλλουργία, την ποίηση, τον γραπτό λόγο, την δικαιοσύνη, την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας, την φυσική, την μηχανική, τα μαθηματικά, την φιλοσοφία, την ατομική θεωρία και τόσα άλλα πράγματα ωφέλιμα για τον βίο του ανθρώπου ή με δυο λόγια όλα όσα συνιστούν την έννοια πολιτισμός – εντούτοις απέτυχαν οι καημένοι, να συλλάβουν την… “τέλεια θρησκεία” και λάτρευαν, οι άξεστοι, τα… είδωλα! Κατάγγειλαν όλο τον αρχαίο πολιτισμό κατασκεύασμα του σατανά. Απέρριψαν μετά βδελυγμίας το σύνολο της πολιτισμικής προσφοράς των προγόνων μας. Έσπασαν όλα τα αγάλματα. Εξευτέλισαν την ιατρική. Εγκατέλειψαν την γεωργία. Καταράστηκαν τα μαθηματικά και την αστρονομία. Απαγόρευσαν το θέατρο και την γυμναστική. Περιόρισαν στο ελάχιστο την μεταλλουργία. Εξανάγκασαν την ποίηση και στην μουσική να υπηρετήσουν αποκλειστικά εκκλησιαστικούς ύμνους. Κατάργησαν κάθε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας. Κατάργησαν…Κατάργησαν…Κατάργησαν…Απαγόρευσαν δια ποινής θανάτου κάθε απασχόληση με την φιλοσοφία . Δεν άφησαν αρχαίο ναό αγκρέμιστο και στην θέση όλων αυτών ύψωσαν μετά δόξης την τέλεια εξ αποκαλύψεως θεόπνευστη θρησκεία. Κι όλα αυτά τα έκαναν από υπερβολική αγάπη για μάς. Αυτοδιορίστηκαν “ποιμένες” και μας χάρισαν τον – όχι και τόσο κολακευτικό – προσδιορισμό του “ποιμνίου”. Εξαιτίας δηλαδή της αγάπης τους για μας, αποφάσισαν εμείς να βόσκουμε κι αυτοί να μας βόσκουν. Κανένα όμως κοπάδι, δεν εκτρέφεται προς όφελος δικό του, αλλά πάντοτε προς όφελος του τσοπάνη!..

Ήρθαν λοιπόν οι τσοπαναραίοι, κι αφού γκρέμισαν όλο τον αρχαίο πολιτισμό – την δική μας αρχαία κληρονομιά – μας επέβαλαν, χωρίς να μας ρωτήσουν, την “τέλεια” θρησκεία τους. Οι πρόγονοι μας όμως ήσαν άνθρωποι ελεύθεροι. Δεν “πίστευαν” στις Θεές και τους Θεούς. Απλά τους λάτρευαν. Και η έννοια της λατρείας μας οδηγεί κατευθείαν σε εκείνην του έρωτα. Διότι μόνον ο ερωτευμένος λατρεύει. Ήταν ερωτευμένοι με το χάραμα, με το δειλινό.  Ερωτευμένοι με τον γαλάζιο ουρανό, ερωτευμένοι με τα μεγαλόπρεπα βουνά, ερωτευμένοι με την πολύτροπη θάλασσα, ερωτευμένοι με τον χρυσαφένιο ήλιο, ερωτευμένοι με την αργυρόμορφη σελήνη, ερωτευμένοι με την γονιμοποιό βροχή, την νοτισμένη γη που την καρπίζει η βροχή. Ερωτευμένοι με τον έρωτα. Κι επειδή το πρώτο όπλο της ερωτικής έλξης είναι το Κάλλος, οι πρόγονοί μας λάτρευαν την ομορφιά. Λάτρεψαν τα ωραία σώματα. Οι πρόγονοί μας γνώριζαν, ότι το μέσον για την κατανόηση των μυστηρίων του σύμπαντος είναι ο ΝΟΥΣ. Επειδή το υπέρτατο κόσμημα του νου είναι η Γνώση, οι πρόγονοί μας λάτρευαν την σοφία…
Τρεις λέξεις αρκούν για να περικλείσουν όλο τον πλούτο των λατρευτικών συναισθημάτων και όλη την ουσία των αρχαίων θρησκευτικών πεποιθήσεων:

Φιλοπατρία, φιλοκαλλία, φιλοσοφία

Οι Έλληνες Θεοί δεν βρίσκονται εκτός του σύμπαντος κόσμου, ούτε κατασκεύασαν τον Κόσμο. Ο κόσμος αυτός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Κι όσο υπάρχει  θα υπάρχουν και οι Έλληνες Θεοί.

Εάν τους ερωτευτούμε, θα μας ερωτευτούν και …και …και… Πότε θα μάθουμε επιτέλους την αλήθεια για το παρελθόν μας ;

Πότε η παιδεία μας θα γίνει αμιγώς Ελληνική. Πότε θα μάθουμε αυτά που ξένοι λαοί γνωρίζουν για μας, γιατί τα διδάσκονται στα πανεπιστήμια τους. Δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί όλοι οι ηγέτες ερχόμενοι στην Ελλάδα αναγνωρίζουν ότι είμαστε όλοι Έλληνες ή όλοι έχουμε τις ρίζες μας στην Ελλάδα. Κι έτσι ίσως κατανοήσουμε γιατί γίνονται όλα τούτα στην χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *