Μαύρη και Άραχνη Παρασκευή

Επίσης γνωστή και ως: Black Friday, μέρα εκπτώσεων.

 

Καταρχάς μια ερώτηση:

Είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετούμε και να αφομοιώνουμε οτιδήποτε βλέπουμε να κάνουν στις ΗΠΑ; Υπογράψαμε ποτέ κάποιο συμβόλαιο το οποίο μας αναγκάζει να αντιγράφουμε ό,τι βλακεία ανακαλύπτουν και εδραιώνουν στην χώρα τους, άτομα με ανυπολόγιστα χαμηλό μέσο όρο I.Q και τη χειρότερη παιδεία σε μη τριτοκοσμική χώρα;

Είναι δυνατόν;

Για ποιο λόγο λοιπόν δεν γιορτάστηκε αυτό το Καλοκαίρι και η 4η Ιουλίου; Η ημέρα των Ευχαριστιών; Η ημέρα του Κολόμβου; Τι σημασία έχει που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στην Αμερική; Στις ΗΠΑ, είναι αργία, θα έπρεπε να είναι και εδώ, και ακόμα καλύτερα… για ποιο λόγο δεν κυκλοφορούν εορτολόγια της Αμερικής με υποχρεωτική παρουσία σε κάθε Ελληνικό σπιτικό;

Αφού η επιδημία της ξενομανίας, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά στον αφανισμό και αργότερα μυθοπλασία της -κάποτε- ύπαρξης  του Έλληνα, έχει γίνει πλέον απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητάς μας, δεν διαγράφουμε μια και καλή ό,τι Ελληνικό, να τελειώνουμε; Την Ελληνική κουλτούρα στο σύνολό της. Την κουζίνα μας, τα έθιμά μας, τα παραμύθια μας, τη μυθολογία μας, τη μουσική μας, τους χορούς μας, τις ενδυμασίες μας, την ιστορία μας, τις συνήθειες μας, την αρχιτεκτονική μας, τον τρόπο ζωής μας…. όλα. Να γίνουμε “και” επίσημα (γιατί είμαστε ήδη), ένα παράρτημα της Αμερικής.

Σύντομα, θα ξεκινήσει η εξόρυξη αργού πετρελαίου στο Αιγαίο. Φυσικά όχι από εμάς, αλλά… μαντέψτε από ποιούς. Από τα έσοδα της όλης επιχείρησης, ο Έλληνας πολίτης, δε θα δει ούτε μια δεκάρα…τρύπια. Δεν θα επηρεαστεί η οικονομία της χώρας μας, δεν θα βελτιωθεί η φορολογία μας, δεν θα ελαφρύνουν ούτε κατά ένα μικρογραμμάριο τα όσα έχουν φορτώσει στον Έλληνα πολίτη. Θα δουν όμως πολλές δεκάρες στις ΗΠΑ και μάλιστα χωρίς τρύπες. Και αυτό γιατί πλέον δεν έχουμε χώρα. Η Ελλάδα υπάρχει πλέον μόνο σαν ιδέα η οποία, με τη βοήθεια της έσχατης αδιαφορίας που μαστίζει σήμερα τον Έλληνα, στο μέλλον, θα έχει “ξεθωριάσει” σε μια απλή, μακρινή ανάμνηση.

Και δεν τα βάζω ούτε με τους Αμερικάνους, ούτε με τον οποιοδήποτε βάζει χέρι στη χώρα μας. Τα βάζω με τους Έλληνες που αντιγράφουν και επιθυμούν τις σφαλιάρες που τρώνε από τα “μακρουλά” χέρια των ξένων και γυρνάνε και το άλλο τους μάγουλο και λένε και ευχαριστώ.

Πρακτικά… “σερβίρουμε” κομμάτια της Ελλάδας μας, σε στόματα που αντί να φιλήσουν το χέρι που τα ταΐζει, το δαγκώνουν και μάλιστα το χέρι, παραμένει απαθές σε κάθε δαγκωνιά.

Υπάρχει ένα ρητό που περιγράφει την απληστία του ανθρώπου που λέει: «Μόνο όταν το τελευταίο ποτάμι στερέψει, το τελευταίο δέντρο πέσει και το τελευταίο ψάρι πεθάνει, μόνο τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει πως τα χρήματα δεν τρώγονται». Έτσι και ο Έλληνας. Μόνο όταν χάσει τα πάντα, το σπίτι του, την εθνικότητά του, το οτιδήποτε τον χαρακτηρίζει σαν Έλληνα και πλέον απαγορεύεται και επίσημα να αποκαλεί τον εαυτό του έτσι, μόνο τότε -ίσως- να καταλάβει το ανείπωτο μέγεθος της βλακείας που κάνει τώρα. Γιατί είναι καθαρή βλακεία το να αντιγράφεις υποδεέστερα όντα που πέρα από το να αναπνέουν οξυγόνο και να αναπαράγονται, δεν γνωρίζουν τίποτα μα τίποτα άλλο. Και το κοσμογονικό αστείο της υπόθεσης είναι πως όταν γίνει αυτό -και σας υπόσχομαι πως θα γίνει- ο κάθε “Ελληνάρας” θα κατηγορεί… τους “άλλους”.

 

Τώρα…

Ένα καλό παράδειγμα της βλακείας που δέρνει τον Έλληνα, είναι το τι θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 23/11/2018 στα καταστήματα της χώρας.

Black Friday είναι μια αφορμή για να ξεφορτωθούν ό,τι stock έχουν τα καταστήματα. Ό,τι έχει αρχίσει να παλιώνει και να αραχνιάζει στις αποθήκες, προκαλώντας χάσιμο κέρδους για το κατάστημα που τα αγόρασε, αλλά δεν τα πούλησε. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε προϊόντα που δεν έχουν πουληθεί για ένα λόγο: Δεν είναι καλά προϊόντα. Γιατί όσο άσχετος και άπειρος να είναι ένα πωλητής, όταν το πράμα μιλάει από μόνο του… το προϊόν θα πουληθεί, θα εξαντληθεί. Όταν όμως είναι αμφίβολης ποιότητας, ή πολύ ακριβό για αυτό που είναι… Θα μείνει στο ράφι. Αυτό προκαλεί ζημιά στην επιχείρηση η οποία ζημιά πλέον αντιμετωπίζεται με… την Black Friday. Προϊόντα που ποτέ δεν χρειαζόταν ο καταναλωτής, που πρέπει να “φύγουν”, σε χαμηλές τιμές (;)…. (η παραμετροποίηση αυτού το παράγοντα, εξαρτάται από την έκαστη επιχείρηση).

Ουρές κόσμου, να “προλάβουν” τις ευκαιρίες.

«Ευκαιρία», είναι όταν αγοράζεις ένα προϊόν που αξίζει περισσότερο, σε χαμηλότερο κόστος. Όχι όταν αγοράζεις ό,τι “ξέμεινε” στα ράφια, σε κόστος που έπρεπε έτσι και αλλιώς να είναι το πραγματικό.

Το καλύτερο όμως, που με κάνει να σιχαίνομαι ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη μέρα, είναι η συμπεριφορά του κόσμου. Όπως ακριβώς «ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται», έτσι και ο καλό ο κόσμος, στη Μαύρη Παρασκευή φαίνεται και δυστυχώς… για άλλη μια φορά τα δίποδα ζώα, αποδεικνύουν πόσο πιο ζώα είναι από τα τετράποδα.

 

Σας παρακαλώ, αγνοήστε την Black Friday, πηγαίνετε να ψωνίσετε μια άλλη μέρα, ένα προϊόν που αξίζει τα λεφτά του.

 

Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *